ponedjeljak, 27. kolovoza 2012.

Zašto žabe i ribe padaju s neba?

Mnogim ljudima se desilo da je uslije jače kiše s neba zajedno s kišom palo na stotine žaba, guštera, riba, rakova i ostalih vodenih životinja.

Evo nekoliko izjava:"Godine je 1879. kod Cresseyja, na jezeru Corangamite (Victorija), padalo na tisuće klenova i druge riječne ribe; u lipnju 1918. u oblasti Singletona (New South Wales), padali su morski račići i meduze; 1933. u Heyfieldu i predgrađu Brisbanea (Victoria) padali su patuljasti grgeči i sitna riječna riba, a više od 150 srebrnkastih morskih riba pljusnulo je, za vrijeme tropske oluje, kod gradića Cillarni Stationa (Sjeverna Teritorija), u veljači 1974. godine."

"U Hondurasu je više puta padala prava kiša riba, sto je zabilježeno i u jednoj crkvenoj kronici: Kada stanovnici primijete tamni oblak iznad planine, odmah pojure u dolinu noseći vedra i razne posude. Oni dobro znaju da će oblak, čim naiđe, donijeti tisuće sardelica na zemlju!”

Drugo izvješće potječe od izvjesnog Johna W. Pittmana. Spomenuti je gospodin jednog sparnog kolovoškog dana 1944. godine, sa ženom i dvoje djece, krenuo autobusom u malo naselje izmedu Tamwortha i Lichfielda, u srednoj Engleskoj. Na putovanju ih je zateklo nevrijeme, a nakon kratkog pljuska, cesta kojom su se vozili, bila je naprosto zasuta - žabama!"
Odakle ovakovi "pljuskovi" vodenih bića. Ta tajna je davno otkrivena. Tropske oluje koje često vladaju tim područjima, često obiluju "pijavicama" koje jednostavno u centru svog vrtloga na površini mora, usišu i podignu u zrak na tisuće malih vodenih bića.
Kako se dalje razvijaju i nastaju nova bića, a starija izumiru, možda je koja pijavica još u antička vremena podigla u zrak kojeg brontosaurusa. Imajte to na umu kad šećete po kiši, te uzmite malo jači kišobran -:)