nedjelja, 19. kolovoza 2012.

Zašto je broj 666 "sotonski broj"?

 Broj 666 stoljećima fascinira ljude, a pogotovo crnomagijaše, istjerivače duhova , sotoniste. Što zapravo predstavlja taj broj koji se ne razlikuje od npr 111, 999, 444.
Zbog čega upravo taj broj smatraju "sotonskim"?

Neki čudnim kombinacijama poretka vaših brojeva u datumu, mjesecu i godini rođenja, te sa kombinacijom "sotonskog" broja 666, "mogu" predvidjeti vaš dan smrti, nastanak sudnjeg dana, ili pak vaš "čaroban" broj pomoću kojeg možete otkriti sretne brojeve.
Naravno, sve su to samo plodovi mašte, te u znanosti nemaju baš nikakvo uporište.

Broj 666 već stoljećima fascinira kršćane, ali i sotoniste i crnomagijaše, među kojima posebno britanskog okultista Alistera Crowleya. O njegovu značenju stvoreni su brojni mitovi i nagađanja, te predviđanja Sudnjeg dana.
Broj 666 je broj Antikrista, ličnosti koji će se podići prije konačnog svršetka s ciljem da se suprotstavi Bogu i Božjem narodu….

 Ipak, da ne ispadne da je broj 666 čista izmišljotina, nečija teorija nonsensa evo nekih suvislih znamenosti:
Broj 666 pojavio se u najširoj upotrebi u bankarskim sistemima. Prve tri cifre međunarodnog sustava monetarne kartice su 666. Šifra “Svjetske banke” je 666. Kartica australske “Nacionalne banke” nosi broj 666. Banke u Floridi koriste broj 666. Čekovi u Bombaju nose broj 666. Na karticama izraelske lutrije utisnut je broj 666.