utorak, 20. kolovoza 2013.

Što ako nam mobitel padne u vodu?

Kod ulaska tekućine u kućište mobitela dolazi do kratkog spoja. Čim primijetite da je mobitel došao u kontakt sa tekućinom, odmah izvadite bateriju, SIM karticu, ako imate i memorijsku karticu i otvorite sve bočne utore na mobitelu. Smartphone čija baterija se ne može izvaditi je malo veći problem, pa barem izvadite SIM karticu i odnesite uređaj na servis.
Nije preporučjivo rastavljati mobitel na dijelove, osim ako niste stručnjak. Također, nipošto ne koristite fen jer će on samo protjerati tekućinu u dijelove uređaja koji možda prije toga nisu bili ugroženi. Možete eventualno koristiti usisivač, ali pri slabijoj usisnoj snazi. Također, ne stavljajte mobitel na sunce kako bi se brže osušio.
Nakon toga, možete ga zatvoriti u zdjelu sa suhom rižom, a još bolje je ako imate Silica Gel. U tom slučaju, stavite uređaj u plastičnu vrećicu i zatvorite ju dok Silica Gel ne upije tekućinu.
Nakon 20-tak sati (nikako ne i prije), ako mislite da se mobitel osušio, vratite bateriju i probajte ga uključiti. Ako vam to ne uspije, ili pak uspije na način da uređaj djelomično radi, svakako ga što prije odnesite na servis.