subota, 18. ožujka 2017.

Kako brzo napuniti mobilni telefon(Fastes mobile phone charging)

Jedan od najučinkovitijih načina da brzo napunite telefon je da ograničite količinu struje koju troši dok se puni. A najbolji način da to napravite je da ga prebacite na način rada u zrakoplovu čim ga počnete puniti.
Ovaj je potez učinkovitiji nego što možda mislite. Bez trošenja energije na konstantno provjeravanje bežične mreže, ažuriranja aplikacija i rada da ostane stalno spojen na mrežu, vaš telefon troši daleko više nego što je uobičajeno.
Mislite o punjenju telefona kao o punjenju kade – kada će se puno brže napuniti ako nigdje ne curi i ako je odvod čvrsto začepljen. Istina, nećete dobivati nikakve poruke niti pozive dok ste u takvom modu, ali ako ga punite samo par minuta, žrtva se isplati.
Drugi važni način brzog punjenja je da za vrijeme dok je mobilni uređaj na punjenju ne provjeravate mail, i ostale aplikacije na koje ste navikli da radite svakog trenutka.
Izračunato je da u "zrakoplovnom modu" punjenja brzina punjenja od 30 minuta je indentična od 55 minuta dok je uređaj u "punom pogonu".

Punjenje obavljajte po mogćnosti preko originalnog punjača koji dobijete sa mobilnim uređajem.
Ukoliko ne morate NIKAKO NEMOJTE mobilni uređaj puniti preko USB utora na računalu. Iako je napon punjenja na laptopu otprilike 5V, taj izvor ne daje dovoljno struje kako bi se uređaj punio pravilno.
Ukoliko ste baš primorani puniti uređaj gdje nema izvor električne energije, priključite punjač na "brzi i snažniji" USB na laptopu. Najčešće je to stražnji USB utor, ali ovisno od modela prijenosnog uređaja.

Uvijek koristite originalni punjač od vašeg mobilnog uređaja, jer iako su svi punjači otprilike istog "standarda", originalni je punjač svakako najispravniji za punjenje.
SVAKAKO IZBJEGAVAJTE "univerzalne" punjače "noname", one jeftilene.
Naime, ti punjači, iako izgledom su isti kao originalni, njihova unutrašnjost nema potrebnu elektroniku koja regulira napon i struju za punjenje vašeg uređaja.
Često se događaju eksplozije samih punjača ali i mobilnih uređaja zbog zagrijavanja.