nedjelja, 24. studenoga 2013.

Kako nas varaju ugostitelji?

U sferi kojekakvih obmana i prijevara, ovdje ću napomenuti kako nas konobari u lokalima varaju na jednostavan način?


Ukoliko je gost malo "dublje" provirio u čašicu, nije ga teško prevariti i uzeti mu novac iz džepa.
Kako to konobari rade? Vrlo jednostavno. Ukoliko je gost onako malo više "high" i konzumira skupa pića kako bi se napravio "jack" prema frendovima ili kakvom "komadu", konobar će napraviti slijedeće:
1. U praznu bocu skupocjenog pića će uliti slično jednostavno piće koje je znatno jeftinije.
2. Razrijedit će skupo piće sa vodom
3. U čašu sa pićem stavit će više leda koji će dati dojam da je tekućine više.

Te procedure konobari neće raditi pred vašim očima, pošto po vlastitom ili šefovom nalogu ima već pripremljene sastojke za prijevari.

Da bi bili sigurni da konobar pred vama otvara bocu sa originalnim pićem, najbolje pijte pivo, tu vas (vjerojatno) neće nasamariti, bar ne tako lako.
Međutim, tko će sa "žujom" ostati "jack" pred frendovima ili zbariti kakvog "egzotičnog" komada.
Poanta: vodite u lokal vlastitu ženu, nećete se morati dokazivati pred njom sa skupim i rijetkim pićima.

I Žuja će biti sasvom OK!
Međutim, ne rade ovo konobari svaki dan. i ne baš svi. Ima i poštenih